FUTURE BUSINESS SCHOOL

FUTURE BUSINESS SCHOOL
FUTURE BUSINESS SCHOOL

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ,ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ :


Ο Ναυαγοσώστης Γιώργος Κάρλης
Ναυαγοσώστες Ναι , Όπως ο Γιώργος Κάρλης ελάχιστοι :
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ,
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ και ΝΑ ΜΗ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΝΙΓΜΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ :

Παναγιώτα Βασιλοπούλου:  Αξιωματούχος Δημοσιογράφος ΕΣΔ 


Ο Ναυαγοσώστης Γιώργος Κάρλης ξεχωρίζει και είναι λειτούργημα για εκείνον το έργο του ναυαγοσώστη , αν γνώριζε κανείς πως σε 750 μέτρα παραλίας , τοποθέτησε μόνος του κι από δική του πρωτοβουλία κίτρινες στο χρώμα σημαδούρες στα πολύ βαθιά και πορτοκαλί χρώμα σημαδούρες στο επιτρεπτό μέρος της θάλασσας κοντά στην παραλία ώστε να ξέρουν τα σκάφη , οι βάρκες , τα get ski , πως σε εκείνο το σημείο , είναι σύμφωνα με τους κανόνες της θάλασσας , να βγουν στη στεριά νόμιμα χωρίς να παραβαίνουν τους κανόνες της .
Γιατί όπως με δίδαξε ο άξιος αυτός επαίνου ναυαγοσώστης ο Γιώργος Κάρλης , ''Η Θάλασσα Έχει τους Δικούς Τις Εν Τέλη Κανόνες '' και έχουμε χρέος να τους σεβόμαστε ............ Αυτό έγινε και η αιτία να ζητήσω μια Αποκλειστική Συνέντευξη Για την Ένωση Συντακτών Διαδικτύου και για τους αναγνώστες μας. ΄΄΄΄Κανείς δεν ξέρει πως η λέξη σημαδούρα από μόνη της ως ερμηνεία , σημαίνει : Σημάδι στη Θάλασσα που επιπλέει και δείχνει κανόνες και κινδύνους '''''
Ευχαριστώ από ψυχής για την αποδοχή της συνέντευξης .
Μετά Μεγίστης Τιμής ,
Παναγιώτα Βασιλοπούλου .

Ναυαγοσώστης Γιώργος Κάρλης : Καταρχάς, να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνεται να παραθέσω και γω από πλευράς μου κάποιες αλήθειες σχετικά με τους κανόνες συμπεριφοράς στην θάλασσα-παραλία που όλοι μας οφείλουμε να ακολουθούμε έχοντας κίνητρο τον σεβασμό ως προς τον συνάνθρωπο μας,το άτομο μας και τέλος το περιβάλλον. Έναν ζωντανό οργανισμό,που όμως έχουμε τόσο ανάγκη να διαφυλάξουμε τις ισορροπίες του, οχι μόνο να για τα έμβια όντα που υπάρχουν μέσα σ' αυτό, αλλά και για μας τους ίδιους. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, αυτό το Σπίτι που λέμε Γη, αν δεν τη σεβαστούμε θα πέσει και θα μας πλακώσει μια μέρα.

Θα είμαι περιεκτικός στις απαντήσεις μου, ώστε και οι αναγνώστες να μπορέσουν αν συγκρατήσουν και κάτι στο τέλος.


Πόσο βαθιά πάνε οι Λουόμενοι ,
χωρίς να γνωρίζουν τους κανόνες .
( στο βάθος της φωτογραφίας ,
έχουν περάσει το όριο της κίτρινης
σημαδούρας ) 
ΕΡΩΤΗΣΗ 1 : Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Αν στα λίγα λεπτά που μιλήσαμε , έμαθα τόσα πολλά όπου θα αναφερθούν στη συνέντευξη για να μάθουν όλοι πως η παιδεία στη θάλασσα , είναι γεμάτη κανόνες που δεν γνωρίζουμε αλλά και οφείλουμε να ξέρουμε , γι΄ αυτό είναι γεμάτη αξία η συνέντευξη γιατί με γνώμονα τη γνώση μπορεί να σώσει ζωές . Κύριε Γιώργο Κάρλη συγχαρητήρια που μόνος σας , κι εντελώς από δική σας πρωτοβουλία τοποθετήσατε σε 750 μέτρα παραλίας , στο βάθος της θάλασσα κίτρινες σημαδούρες .
Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του λουόμενου , και ποιους κανόνες οφείλει να ακολουθήσει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1 : Γιώργος Κάρλης :
΄΄ Επιγραμματικά αναφέρω τα εξής για την γενική συμπεριφορά των λουομένων στην πλαζ.
-Να υπολογίζουν πάντα την επιστροφή όταν κολυμπάνε. Ο γυρισμός είναι πάντοτε πιο κουραστικός.
-Εννοείται ότι δεν μπαίνουμε φαγωμένοι. Τουλάχιστον 3 ώρες μετά. Το μόνο που επιτρέπεται για ευνόητους λόγους, μια φρυγανιά,παξιμάδι η κάποια ξηρά τροφή. Όχι υγρά, ώστε να αποφευχθεί τυχόν αναρρόφηση.
-Αποφεύγουμε μολυσμένες θάλασσες
-Ποτέ μικρά Παιδιά ασυνόδευτα. Ακόμα και στο νερό σε απόσταση 10 μέτρων από την πλαζ έχει χαθεί παιδί.
-Σε ξαφνική αδιαθεσία αμέσως γυρίζουμε ή και βγαίνουμε από το νερό.
Η διαφορά εξωτερικής θερμοκρασίας-αέρα με τη θάλασσα εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική λιποθυμία.
Σε περίπτωση που είναι απομακρυσμένος κάποιος, δεν πανικοβαλλόμαστε. Παραμένουμε σε οριζόντια θέση και περιμένουμε να επανέλθουμε και έπειτα βγαίνουμε έξω, ειδάλλως ενημερώνουμε τον κοντινότερο κολυμβητή σε μας για την κατάσταση και ζηταμε Βοήθεια. Πάντα χωρίς πανικό.
-Να μην κολυμπούν πέραν του ορίου των κίτρινων σημαδούρων καθώς,από κει και πέρα επιτρέπεται η διέλευσης σκαφών-ταχυπλόων. Να μην κολυμπάνε ενδιάμεσα των πορτοκαλί σημαδούρων που σχηματίζουν δίαυλο. Η χρήση τους αφορά την οριοθέτηση του χώρου διέλευσης σκαφών στην γλίστρα -χώρος καθέλκυσης σκαφών.
- Να μην παράσχουν πρώτες βοήθειες σε συνανθρώπους μας αν δεν έχουν ακριβή γνώση του αντικειμένου των πρώτων βοηθειών
Αν καταλάβουμε πως κάποιος συνάνθρωπος βρίσκεται σε κίνδυνο, στέλνουμε κάποιον να ειδοποιήσει
τον ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ της παραλίας,εφόσον υπάρχει, ειδάλλως ψάχνουμε για γιατρό ή καλούμε το 166.
Ποτέ δεν επεμβαίνουμε εμείς οι ίδιοι αν δεν έχουμε πλήρη γνώση.
Μην ξεχνάμε, η ημιμάθεια...
-ο ήλιος από 11 μέχρι τις 5,
(είμαι αρκετά ελαστικός εδώ), είναι ακατάλληλος για να εκτιθέμεθα. Ούτε τα αντηλιακά παρέχουν επαρκή προστασία .Παρένθεση, προτιμάτε εκείνα με διπλό δείκτη προστασίας( UVB & UVA )Πάντα.

Εδώ στην Φωτογραφία ,
στο κόκκινο κύκλο ,
βλέπουμε πόσο απομακρυσμένοι
είναι . 
ΕΡΩΤΗΣΗ 2 : Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Οι πορτοκαλί  χρώμα σημαδούρες , που ας φέρω για παράδειγμα οι οδηγοί από get ski , βάρκες πολυτελής , και σκάφη , έχουν την νοοτροπία πουλάω φιγούρα , ας εντυπωσιάσω πλησιάζοντας στην παραλία , και τι με νοιάζει που είναι η πρόσβαση ;
Η νοοτροπία του Έλληνα , είναι στη θάλασσα , η ίδια με την νοοτροπία που έχει και ως οδηγός αυτοκινήτου ;




Σε αυτή τη φωτογραφία ,
είναι οι πορτοκαλή χρώμα
σημαδούρες ,όπου δείχνουν
τη νόμιμη είσοδο και έξοδο για
τα σκάφη , τα get ski , τις βάρκες .  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2: Γιώργος Κάρλης: Αντικειμενικά πάντα, Ο Έλληνας ''κουβαλάει'' πολλές παθογένειες, συμπεριλαμβανομένων και το άτομό μου. Δεν αποτελεί εξαίρεση και η συμπεριφορά μας στην θάλασσα.
Θα μπορούσαμε,όμως , να τον χωρίσουμε σε 2 κατηγορίες.
- Πρώτα σ' εκείνους που μεγάλωσαν με στοιχειώδη παιδεία και κατά συνέπεια να σέβονται τον χώρο που βρίσκονται και τις ψυχές που τους περιβάλλουν,
- Και σ αυτούς που απουσιάζει η συνείδηση και πράττουν υπό την επιρροή έντονων συναισθημάτων,όπως ο ενθουσιασμός,αν θες .
Ποια από τις δύο υπερτερεί ; Σχετικό πάντα. Εξαρτάται από το πώς κοιτάμε το ποτήρι!
Εγώ θέλω να πιστεύω ότι κάνουμε στροφή προς κατεύθυνση που την διέπει το αίσθημα της υπευθυνότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3 : Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Αναφορικά , είπαμε πως μετά τις κίτρινες σημαδούρες , είναι επιλογή του κάθε αδαή η απομάκρυνση μετά τη Σημαδούρα , ας κάνω χρήση των γνώσεων σας για το τι εστί και τι συμβαίνει , το : παραβλέπω την σημαδούρα ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3 : Γιώργος Κάρλης :
Όπως προαναφέραμε, το όριο ,της νοητής γραμμής που ενώνει τις κίτρινες σημαδούρες, αποτελεί καθαρά μέτρο προφύλαξης των λουομένων. Εμείς οφείλουμε να τους ενημερώνουμε και να τους υπενθυμίζουμε ότι πέραν αυτού θέτεται η ζωή τους σε κίνδυνο από δύο σκοπιές:
- Αφενός, για την αποφυγή κάποιου τραγικού ή μη ατυχήματος με κάποιο διερχόμενο σκάφος/ jet ski.
- Αφετέρου, η απόσταση των κίτρινων σημαντήρων από την πλαζ ξεπερνάει μια απόσταση των 100 μέτρων, τουλάχιστον. Για να διανύσει κάποιος ερασιτέχνης κολυμβητής μια τέτοια απόσταση με χαλαρό ελεύθερο(Κολυμβητικός συνδυασμός κινήσεων),συνήθης άσκηση για όλους, χρειάζεται τουλάχιστον 4' λεπτά. Αναλογιστείτε, λοιπόν, σε κάποια ατυχή περίπτωση ο ναυαγοσώστης πρέπει να την διανύσει σε λιγότερο από 2' λεπτά, καθώς χρειάζεται και διπλάσιο χρόνο. για να "ρυμουλκήσει" τον πνιγόμενο, εάν δεν προβάλλει κάποια αντίσταση πάνω στον πανικό του. Σε περίπτωση που βρεθεί αναίσθητος, ο συνολικός χρόνος αντίδρασης του ναυαγοσώστη,με τις ευνοϊκότερες συνθήκες,φτάνει οριακά για την επαναφορά του θύματος στη ζωή!





ΕΡΩΤΗΣΗ 4 : Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Ποιες συμβουλές θα δώσετε δημοσίως μέσο της συνέντευξης μας που με το αίσθημα ευθύνης που ασκείτε το έργο του ναυαγοσώστη , ας μην είναι δίπλα μου το κράτος οι Δήμοι εγώ θα κάνω το χρέος μου , και γι΄ αυτό είναι Τιμή μου η συνέντευξη αυτή , υπάρχουν παραδείγματα που λένε οι λουόμενοι , ΄΄ Α , υπάρχει Ναυαγοσώστης ας ξεθαρρέψω “” , ή γενικά που θα πρέπει να υιοθετήσουν στην νοοτροπία τους , ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους  και να κολυμπούν , για να χαίρονται τη θάλασσα με ασφάλεια ;

Ναυαγοσώστες Ναι ,
Όπως ο Γιώργος Κάρλης
ελάχιστοι ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4: Γιώργος Κάρλης :
Εδώ, αν μου επιτρέπεται, να δώσω έμμεση απάντηση. Ένας ναυαγοσώστης, απ' το νόμο, υποχρεούται να επιβλέπει 300 μέτρα εκατέρωθεν του πύργου του. Δηλαδή, μια απόσταση 600μ συνολικά, όπου 600 άτομα έως και 2000, τουλάχιστον, άτομα μπορεί να δεχτεί αυτό το κομμάτι λουτρικής εγκατάστασης. Αναλογιστείτε τον αριθμό στον οποίο αντιστοιχεί ένας άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά τους.
Θαρρώ ότι,όλοι μας οφείλουμε να πράττουμε ευσυνείδητα, έχοντας ισχυρό το αίσθημα ευθύνης ως προς το άτομό μας,αλλά και ως προς το συνάνθρωπο.



ΕΡΩΤΗΣΗ 5 : Παναγιώτα Βασιλοπούλου :
Κλείνοντας εδώ τη συνέντευξη μας , πείτε μου , κάτι που είναι πολύ σημαντικό , πως είναι η ζωή του ναυαγοσώστη και τι περιλαμβάνει στην καθημερινότητα του ώστε να είναι έτοιμος και ρωτώ εσάς που με αίσθημα μεγάλης ευθύνης λειτουργείται και με ήθος και συνέπεια ώστε να είναι τόσο ικανός ναυαγοσώστης ;

Οι λουόμενοι , που είναι συνετοί ,
χαίρονται για την παρουσία του
Γιώργου Κάρλη και τον ρωτούν ,
ώστε να γίνουν ακόμα πιο υπεύθυνοι. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5: Γιώργος Κάρλης :Φτάνοντας στο τελευταίο σκέλος της συνέντευξης μας, που τόσο απόλαυσα τις εύστοχες ερωτήσεις σας, επιτρέψτε μου, ο ναυαγοσώστης αποτελεί ο "Φάρος" μιας παραλίας. Βρίσκεται σε σημείο που παρακολουθεί σχεδόν τους πάντες ,αλλά και είναι ορατός απ' όλους. Η εικόνα που εκπέμπει πρέπει να είναι αντάξια ενός υπεύθυνου και οργανωτικού ατόμου που δεν βρίσκεται όμως αποκομμένος απ τους παραθεριστές της πλαζ. Οφείλουμε να είμαστε κοντά στο κόσμο, να διατηρούμε ισορροπίες και να εκπέμπουμε θετική ενέργεια.
Νομίζω, το τελευταίο είναι αυτό που πολλοί έχουμε ανάγκη αυτό το καιρό.

Π.Β :
Από μεριάς μου, τέλος , να ευχηθώ ένα ευχάριστο και γαλήνιο καλοκαίρι στους αναγνώστες σας και όλους εκείνους που θα επιλέξουν κάποια απ' τις όμορφες ελληνικές μας παραλίες για τις διακοπές τους.
Με αγάπη για τους ανθρώπους και το περιβάλλον που τόσο έχουμε ανάγκη.





Ευχαριστώ ολόψυχα για την Τιμή της Συνέντευξης ,
Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Αξιωματούχος Δημοσιογράφος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου