ΓΡΑΦΕΙ Η Παναγιώτα Βασιλοπούλου ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Θ...: ΓΡΑΦΕΙ Η Παναγιώτα Βασιλοπούλου ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ.. .. ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ – ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ- ...
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Η κύρια πηγή ενέργειας στο σώμα είναι η γλυκόζη . Τα κύτταρα του σώματος χρησιμοποιούν τη γλυκόζη ως κινητήρια πηγή . Όταν υπάρχει έλλειψη , ή αύξηση γλυκόζης στο αίμα , ο οργανισμός αρχίζει να δυσλειτουργεί . Καντε ΚΛΙΚ για συνέχεια στο ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ (press-bank) αμέσωσ ΚΑΤΩ,,,
Η έντονη δίψα , η συχνοουρία , ο μεγάλος όγκος ούρων , είναι σημάδια για να ελέγξουμε με αιματολογικές εξετάσεις το αν πάσχουμε τελικά από σακχαρώδη διαβήτη. Οι βλάβες που προκαλούνται όταν είναι υψηλά τα επίπεδα γλυκόζης , είναι βλάβη στα νεφρά , βλάβη στο νευρικό σύστημα , όπως και σοβαρές παθήσεις στην όραση.
Σε κάθε περίπτωση , μια φορά το χρόνο , πρέπει να κάνουμε προληπτικό έλεγχο, γιατί πλέον ο σακχαρώδης διαβήτης δεν εμφανίζεται μόνο στα ηλικιωμένα άτομα , αλλά και σε μεγάλο ποσοστό νέων ατόμων.
Τα αίτια που προκαλούν το διαβήτη συνήθως είναι άγνωστα . Οι παράγοντες κινδύνου ίσως είναι , το υπερβολικό σωματικό βάρους , κληρονομικά αίτια, η απουσία σωματικής άσκησης . Σε γενικές γραμμές ίσως να μην υπάρχουν και καθόλου συμπτώματα πως πάσχουμε από διαβήτη και να εντοπιστεί και να διαγνωσθεί , από μια εξέταση ρουτίνας σε γενικές εξετάσεις αίματος.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ
Οπωσδήποτε στην αρχή της διάγνωσης , προκαλείτε άγχος και αγωνία , φόβο πάνω σε θέματα , για το πώς θα είναι η καθημερινότητα μας με την παρουσία του σακχαρώδη διαβήτη. Όσο πιο πολύ ενημερώνεστε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα , τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίσετε την κατάσταση .
Η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής είναι το Α και το Ω , για όσους έχουν διαβήτη , αλλά και για να μην παρουσιάσουν διαβήτη τα άτομα που έχουν προδιάθεση. Με την υγιεινή διατροφή και η επιλογή σωστών τροφών , συμβάλλει , στη σωστή λειτουργία του συστήματος , με αποτέλεσμα το πάγκρεας να μην αντιμετωπίζει δυσκολία στην παραγωγή των επιπέδων της ινσουλίνης.
Ο γιατρός σας θα σας δώσει οδηγίες για το ποιες τροφές είναι οι καταλληλότερες , για τη βέλτιστη λειτουργία ως μια κύρια τακτική αλλαγή των διατροφικών συνηθειών , που δεν θα σας δημιουργήσουν το αίσθημα της διαφορετικότητας ώστε να νιώθετε διαφορετικός . Η σωστή επιλογή τροφών δεν θα σας απομονώσουν από τον κοινωνικό σας περίγυρο ,ούτε θα σας στερήσουν την χαρά μιας εξόδου σε ένα εστιατόριο είτε σε μια οικογενειακή ή φιλική συγκέντρωση όπου θα υπάρχει γεύμα. Δεν είστε διαφορετικοί κι ούτε πρέπει να θεωρήσετε τον εαυτό σας διαφορετικό.
Ακόμα ένα επιπλέον σημαντικό κλειδί στην αντιμετώπιση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη , είναι κάποια μορφή καθημερινής δραστηριότητας , όπως περπάτημα , κολύμπι , γιόγκα , χορός , το γκολφ , το τένις , θα σας βοηθήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη . Το σπουδαιότερο πλεονέκτημα της δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας , ρυθμίζει τη γλυκόζη στο αίμα και σε επίπεδα ωφέλημα , ακόμα κι αν η λήψη γλυκόζης γίνετε με ενέσιμη μορφή , είτε λόγο της σωματικής δραστηριότητας θα ελέγχετε η παραγωγή φυσιολογικής ποσότητα της , και μειώνετε η αντίσταση της ινσουλίνης , ώστε πολλές φορές δύναται να καθυστερήσει την ανάγκη για φάρμακα , μα και την λήψη ενέσιμης δόσης ινσουλίνης .
ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ
Η καθημερινή πορεία σας , θα την παρακολουθείτε μόνοι σας με τα ειδικά όργανα μέτρησης επιπέδων γλυκόζης . Πρόκειται για εξειδικευμένα όργανα , που όπου κι αν βρίσκεστε μπορείτε να τσεκάρετε τις ποσότητες επιπέδων στο αίμα σας . Ο γιατρός θα σας χορηγήσει δωρεάν ή ένα φαρμακείο το κατάλληλο όργανο μέτρησης , και θα σας εξηγήσουν αναλυτικά τη διαδικασία της χρήσης του .
Το ίδιο ισχύει και με την ενέσιμη μορφή λήψης ινσουλίνης ενημερώνοντας σας με ποιο τρόπο μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τις ενέσεις και σε ποια σημεία .
ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Πάντα , όπως σε όλα τα προβλήματα υγείας , αυτό που έχετε χρέος στον εαυτό σας να του προσφέρετε είναι να εφαρμόζεται κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού σας . Ο κάθε ασθενής είναι μοναδικός και αν υπάρχουν και άλλες παθήσεις ο γιατρός θα της λάβει υπόψιν του και από κει και πέρα ο κάθε ασθενής θα χρειαστεί διαφορετική μέριμνα για την φροντίδα του εαυτού του .
Δεν είμαστε γιατροί και δεν ακολουθούμε δικές μας θεραπείες, ούτε κάνουμε τον γιατρό και στους άλλους με το ποιες οδηγίες και κατευθύνσεις ακολουθούμε εμείς από το δικό μας ιατρό .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου